středa 24. března 2010

Mayové a čokoláda (Petra Rajtrová)

Seznámíme se s mayskou kulturou a s tím, jakou úlohu v jejich životě hrála čokoláda, navštívíme muzeum čokolády v Praze, z této expozice si mimo jiné odneseme kakový bob, který je základní surovinou pro výrobu čokolády. Navštívíme také Náprstkovo muzeum, kde se zaměříme na expozici kulturně historického vývoje domorodé Ameriky.Ve škole pak zpracujeme prezentaci, která ostatním osvětlí, jak vznikla čokoláda a jakou souvislost má s kmenem Mayů, dále mapu mayské civilizace. Aby nám šla práce lépe od ruky, budeme k tomu ochutnávat čokoládové fondue a pustíme si film, který byl inspirován tajemnou mocí čokolády.

Vstupné pro žáky je 75 Kč do muzea čokády a 30 Kč do Náprstkova muzea.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.